Huistastings - Food and wine pairing

Donderdag 2 mei - donderdag 16 mei - donderdag 6 juni
"Bordeaux in de kijker"

Beste Wijnvrienden,

Op 2 mei, 16 mei  en 6 juni verwelkomen we jullie graag bij ons thuis , Hoogstraat 55 te Hofstade.

We hebben onze woning wat opgefrist met een nieuwe open keuken en die eigenlijk een mooi “proeflokaal” vormt, ideaal voor tastings in beperkte groep ( 10 à 12 personen)

Met onze huistastings proberen we mensen samen te brengen die wijnminded zijn, die daar graag  lekker eten mee combineren, en die van een gezellige sfeer houden , waarbij we pogen om u een fijne avond te laten beleven ,  en waarbij Hilde en ik uiteraard ook mee aan tafel schuiven en we graag wat commentaar geven: alle commentaar is welkom maar zonder dat iemand zich verplicht moet voelen om zelf commentaar te geven ( ALLES KAN , NIETS MOET)

Het programma voor de avonden van 2 mei,16 mei en 6 juni  ( drie analoge avonden) ziet er uit als volgt: ( het tijdschema is bij benadering)

19 uur: ontvangst met fijne BUBBELS (inspiratie van het moment) en enkele fijne HAPJES die voor ons bereid worden door Stefaan De Proft, de eigenaar en chef kok van PACHT 26.

19.30 uur: we laten u genieten van onze “opener”,  Chateau HAUT CHAIGNEAU 2018, een wijn uit Lalande de Pomerol,  en die omschreven wordt als zeer expressief, floraal, wat kruidig, een rijkdom aan fruit (vooral zwarte bessen), elegant en toch goed gestructureerd en naar mijn mening in de prijscategorie van 22 à 25 euro een absolute “must-buy”

20 uur: een confrontatie tussen de linker- en de rechteroever waarbij we CHASSE SPLEEN 2015 ( Moulis) zetten tegen DASSAULT 2015.(St Emilion) ; het wordt ongetwijfeld een leuke strijd want beide wijnen krijgen zeer mooie commentaren  en van een uitstekende jaargang.

Geen evidentie wie de strijd wint;

Dassault  ( St Emilion grand cru classé) wordt omschreven als “ spicy, dark fruit, rich chocolate and pepper, powerfull” met als gevolg een 93/100 score bij Wine Enthusiast, en twee sterren in de Guide Hachette wat overeenkomt met “vin remarquable”.

Chasse Spleen (cru bourgeois uit Moulis) moet het in de Guide Hachette stellen met één ster ( wat overeenstemt met “ vin très réussi “) maar krijgt heel veel lovende commentaren bij topproevers, met een 90/100 bij Parker, 89-92/100 bij Wine Spectator en zelfs 94/100 bij James Suckling.

Ik meen de diverse commentaren inzake Chasse Spleen te mogen samenvatten als volgt: aroma’s van rood fruit, vanille en wat cacao, wat gegrilde toetsen, mooi rood fruit in de mond, intens en toch veel finesse en met de nodige lengte in de afdronk.

20.30 uur: we gaan aan tafel en serveren u LAMSKOTELETJES” met fijne groene boontjes en natuuraardappelen en de bijhorende jus.

Wie lamsvlees zegt, zegt PAUILLAC.

Ik laat u graag genieten van  twee heel geslaagde wijnen , die ik met vertrouwen schenk:

--BATAILLEY 2005
--DUHART MILON ROTSCHILD 2009.

Een degustatie van wijnen ( grand cru classé)  “ op dronk” , die wereldwijd heel goede commentaren krijgen en die respectievelijk 93/100 en 97/100 scoren bij de wijnpaus, Robert Parker.

Een “belevenis”. (bekijk even de prijzen op de wereldmarkt en bekijk even de commentaren) 

21.15 uur: we laten u genieten van LE BON PASTEUR 2010 ( een  hedonistische pomerol)  die unaniem 95/100 score krijgt bij zowat alle wijncommentatoren ( Parker, Suckling, Lisa Perroti-Brown en tal van anderen) , en die door Parker bewierookt wordt in volgende termen:

“ a fleshy, full-throttle wine with lots of mocha, kirsch, mulberry and plum, that displays a  smorgasbord of  aromas, a full-bodied wine with  terrific purity and density, and even a hint of lead pencil shavings and subtle toasty oak”

21.45 uur: we serveren u nog enkele geaffineerde KAZEN  die we laten vergezellen van een MADEIRA die al wat jaren op de teller heeft

22.30 uur: einde van de avond maar wie graag nog wat blijft napraten kan dat gerust 

Prijs: 125 euro/persoon ( een “vriendenprijs” want het is uiteindelijk een “vriendentafel”)
RESERVEREN: bellen op 0478/38.32.94 (Geert) of mailen op