Tastings

IL SEGRETO DEL VINO   -     RESTAURANT  ’ T  VERSCHIL

DONDERDAGAVOND 23 MEI  ( 19 uur)

Na de memorabele avonden van 22 en 29 april in restaurant Pacht 26, en 25 april in restaurant Martinet, is IL SEGRETO DEL VINO op donderdag 23 mei op locatie in restaurant   HET VERSCHIL in Lede.

Chef Peter Maertens biedt ons volgend menu aan:

- drie hapjes , om alle zintuigen scherp te zetten, soms Oosters en altijd met een creatieve twist.

- dikke AA  ASPERGES, mayo van morilles, soes met spinaziecrème en mosterdkaviaar.

- ZEEBAARS, citroentijm, limoen, look, ansjovis , zongedroogde tomaat en basilicum

- KAASJES (  een fijne selectie van Korboo, chutney, blauwe druiven en notenbrood)


Il Segreto del Vino  ( Geert Suy) verwelkomt u met een fijne bubbel , en  heeft bij de gerechten  volgende selectie aan wijnen:

- Pinot Grigio  ( DOC Friuli, 2021, Borgoviscone)

- Viré- Clessé  ( Bourgogne, 2022, Domaine Michel)

- Meursault (Bourgogne, 2020, Ph. Chavy)

Het zijn stuk voor stuk geselecteerde wijnen van hoog niveau , afkomstig van wijnmakers die in hun regio de top uitmaken.

We maken er -zoals steeds- een “belevenis” van, en een mooi moment in een wereld die dol draait.

Prijs: 95 euro per persoon;

 Inschrijven : bellen of mailen naar Geert Suy ( 0478/38.32.94  of geert@geertsuy.be)

                IL SEGRETO DEL VINO       -      RESTAURANT MARTINET

                                   DONDERDAGAVOND 30 MEI  ( 19 uur)

De avond van 30 mei staat in het teken van de meest recente wijnontdekkingen die ik deed .

Ik heb -in het kader van een zeer recente wijnreis met de Vlaamse Wijngilde , commanderij Aalst, -heerlijke rode  wijn gedronken op onder meer Chateau La Marzelle (St Emilion grand cru classé, familie Sioen) en op Chateau Paloma ( Castillon – Côtes de Bordeaux) .

In de zuidelijke Bourgogne ontdekte ik een prachtige Viré - Clessé, en in Slovenië en Champagne heb ik ook een paar nieuwe referenties ontdekt.

Het programma dat ons op 30 mei te wachten staat is dan ook van de bovenste plank:

19 uur: bij een fijn hapje van de Chef, serveren we u 2  heel fijne champagnes:

- cuvée Amandine, van Yannick Prévoteau ( Damery, blanc de blancs, dus 100 % Chardonnay)

- millésimé 2019 champagne van Pierson Cuvelier ( grand cru gemeente Louvois, 100 % pinot noir)

19.45 uur : Chef Pascal Berwauts biedt u een “vol au vent royale” aan  ( Mechelse koekoek, kalfszwezerik, )  en ik laat u genieten van  2 verrassende witte wijnen waar ik volledig achter sta: 

- een chardonnay van het huis Kristancic  (Slovenie, Pavo, 2018): een openbaring

- een chardonnay uit de zuidelijke Bourgogne ( Viré - Clessé 2022 van het “domaine Michel” – een referentie in de Maconnais): verassend lekker

20.45 uur : we degusteren  twee rode “découvertes” uit St Emilion en  Castillon (waarvan we ter plaatse enorm genoten):

- Chateau Paloma 2022 ( Castillon - Côtes de Bordeaux)

- Elle de la Marzelle 2020 ( St Emilion, )

21.30 uur: er wacht ons nog een verrassingswijn waarvan ik in termen van de Guide Michelin zou zeggen : “ vaut l’étappe”  ( het is de verplaatsing waard en de wijn is perfect op dronk)


22.00 uur: de onvermijdelijke kwis die een enorm ontspannend moment is en stilaan een klassieker wordt.(en waarbij de winnaar een mooie fles wijn naar huis neemt) en wat leuk napraten…

Prijs: 85 euro per persoon    - inschrijven : bellen of mailen naar Geert Suy ( 0478/38.32.94 of geert@geertsuy.be