Tastings

Ontdekkingstocht door de ganse wereld

Onze tastings die aanvatten om 19.30 uur en die elke keer vergezeld zijn van iets moois culinairs, gaan in de volgende periode door op volgende avonden:

vrijdagavond 30 september
vrijdagavond 28 oktober
vrijdagavond 25 november
vrijdagavond 16 december

De eerstvolgende tasting die dus doorgaat op vrijdag 30 september, is een ontdekkingstocht door de ganse wereld. 

Hieronder vindt u alle info met betrekking tot deze tasting.


WIJNPROEFAVOND VRIJDAG 30 SEPTEMBER 2022  19.30 uur

Beste wijnvrienden,

30/9 : Een ontdekkingstocht waarbij we vertrekken in Spanje om aan te komen in Bourgogne en waarbij  we intussen halt houden in Oostenrijk,  Loire, Nieuw-Zeeland, Californië en Italië.

Zegt het u iets?  Wel, dan is de volgende degustatie die doorgaat op 30 september wellicht iets waar u zult van genieten en waarbij naast 1 topcava ook 3 heel mooie witte wijnen en 3 heel mooie rode wijnen op de proeftafel staan.

Ook op culinair vlak word dit ongetwijfeld een leuke avond.

Bij het aperitief en de witte wijn zijn fijne mini-loempia’s voorzien.

En de rode wijn wordt culinair begeleid door een mooi pastagerecht. 

Ziehier het volledige programma:

-    CAVA RIMA 32 (Marrigat-Penedes, Gran Reserva 2015 “brut nature”) : een topper 

-    RIESLING (Steyrer, Traisental, 2017) : een mooie Riesling met een mooi ontwikkelde “nez-pétrolé”

-    POUILLE FUME (Francis Blanchet, Pouilly-sur-Loire, Cuvée Kriotine, 2020) : een Pouilly Fumé zoals deze hoort te zijn en heel ver verwijderd van bepaalde supermarktaanbiedingen

-    GREYWACKE (Nieuw-Zeeland, Marlborough, 2021) : opnieuw een Sauvignon Blanc maar dit keer van de andere kant van de wereld: gemaakt door de wijnbouwer die wereldvermaarde Cloudy Bay naar de absolute wereldtop heeft gebracht maar thans werkzaam is op Greywacke.

-    THE PHANTOM (USA, 2012, Californië) : is heel speciaal, prachtig rood fruit, Californië op zijn best en met een mooie ontwikkeling in de neus en in de mond; een niet alledaagse blend.

-    BRUNELLO DI MONTALCINO (Caparzo 2016) : een DOCG (de hoogste appellatie die Italië kent) uit Toscane van het grote jaar 2016. 

-    BEAUNE GREVES  (2019, Premier Cru, Rapet), een Premier Cru van een topwijnmaker en van het grote jaar 2019, Bourgogne op zijn best en binnen een paar jaar mogelijks onbetaalbaar

Inschrijven kan door ons telefonisch te verwittigen op 0480/ 660 660 (Hilde) of op 0478/ 38 32 94 (Geert) of door ons een mail te laten op of op

Betaling kan ter plaatse: cash, payconiq of bancontact.


We bieden deze avond aan tegen 65 euro per persoon, BTW inbegrepen.

Het wordt een echte TOP-avond  en met de actuele prijsstijgingen in de internationale wijnmarkt een avond aan een zeer redelijke prijs (een ontmoeting van de oude en de nieuwe wijnwereld)

We verwelkomen jullie graag voor het aperitief omstreeks 19.30 uur  zodat de proeverij zeker om 20 uur kan aanvangen.