Beste Wijnvrienden, Ik stel u met bijzonder genoegen en ook met een zekere trots de wine and foodpairing voor die we u op donderdagavond 31 oktober aanstaande kunnen aanbieden in Hofstade in restaurant Martinet. We doorkruisen die avond Frankrijk en houden halt bij 4 fantastische wijnstreken. Ik verzeker u opnieuw een MEMORABELE AVOND met ABSOLUTE TOPWIJNEN Het programma: 19 uur : onthaal met een fijn hapje en Champagne Pierson Cuvelier (Louvois, grand cru) 19.30 uur: een blinde degustatie van 2 witte toppers : enerzijds Meursault 2020(Philippe Chavy) en anderzijds de zeldzame witte Hermitage (domaine du Colombier) 2020. : we zetten de wijnen naast elkaar maar zonder dat ik u de volgorde verklap waarin ze u worden aangeboden: dat wordt ongetwijfeld een boeiend debat. Wijnen met een stevig prijskaartje maar o zo lekker. 20.30 uur: bij een lekker stukje wild (fazant, kroketjes, wintergarnituur) – en iedereen weet inmiddels hoe heerlijk chef Pascal Berwouts kookt - gaan we naar de zuidelijke Rhône en meer bepaald naar Gigondas: ik vond in mijn kelder nog wat flessen van de hedonistische “Les Hauts de Montmirail “ 2018.(domaine Brusset) 21.30 uur: een wedstrijd tussen 2 “belegen” wijnen : St Emilion en Pomerol, met in het ene glas de heel aimabele “La Fleur Cardinale “ 2005 en in het andere glas de iconische “Trotanoy” 2005. Als u weet dat de wijnen respectievelijk 94/100 en 98+/100 scoren bij de wijnpaus Robert Parker, dan is reeds veel gezegd , en als u de commentaren even googelt dan is er nog meer gezegd , maar om het nog wat meer te duiden: Christiaan Moueix, eigenaar van onder meer Pétrus en Trotanoy zegde ruim 40 jaar geleden reeds (zie : “de goede wijnen van Bordeaux” van Hubrecht Duijker) dat Trotanoy de enige wijn is die hij op blinde tastings soms verwart met Pétrus 22.00 uur: voor de liefhebbeers: nog een glaasje Vintage Port 1985 van het oudste portohuis ter wereld : Real Companhia Velha : na bijna 40 jaar een echte beleving.
Prijs 85 euro ter plaatse te betalen of over te schrijven . AN EVENING THAT YOU WON’T FORGET PASSION FOR LIVE AND WINE |