Tastings

il Segreto del Vino -- Restaurant Martinet

donderdag 31 oktober

 “La douce France”

 CHAMPAGNE – BOURGOGNE – RHONE - BORDEAUX

Beste Wijnvrienden,

Ik stel u met bijzonder genoegen en ook met een zekere trots de wine and foodpairing voor die we u op donderdagavond 31 oktober aanstaande kunnen aanbieden in Hofstade in restaurant Martinet.

We doorkruisen die avond Frankrijk en houden halt bij 4 fantastische wijnstreken.

Ik verzeker u opnieuw een MEMORABELE AVOND met ABSOLUTE TOPWIJNEN

Het programma:

19 uur : onthaal met een fijn hapje en Champagne Pierson Cuvelier (Louvois, grand cru)

19.30 uur: een blinde degustatie van 2 witte toppers : enerzijds Meursault 2020(Philippe Chavy) en anderzijds de zeldzame witte Hermitage (domaine du Colombier) 2020. : we zetten de wijnen naast elkaar maar zonder dat ik u de volgorde verklap waarin ze u worden aangeboden: dat wordt ongetwijfeld een boeiend debat. Wijnen met een stevig prijskaartje maar o zo lekker.

20.30 uur: bij een lekker stukje wild (fazant, kroketjes, wintergarnituur) – en iedereen weet inmiddels hoe heerlijk chef Pascal Berwouts kookt - gaan we naar de zuidelijke Rhône en meer bepaald naar Gigondas: ik vond in mijn kelder nog wat flessen van de hedonistische “Les Hauts de Montmirail “ 2018.(domaine Brusset)

21.30 uur: een wedstrijd tussen 2 “belegen” wijnen : St Emilion en Pomerol, met in het ene glas de heel aimabele “La Fleur Cardinale “ 2005 en in het andere glas de iconische “Trotanoy” 2005.

Als u weet dat de wijnen respectievelijk 94/100 en 98+/100 scoren bij de wijnpaus Robert Parker, dan is reeds veel gezegd , en als u de commentaren even googelt dan is er nog meer gezegd , maar om het nog wat meer te duiden: Christiaan Moueix, eigenaar van onder meer Pétrus en Trotanoy zegde ruim 40 jaar geleden reeds (zie : “de goede wijnen van Bordeaux” van Hubrecht Duijker) dat Trotanoy de enige wijn is die hij op blinde tastings soms verwart met Pétrus

22.00 uur: voor de liefhebbeers: nog een glaasje Vintage Port 1985 van het oudste portohuis ter wereld : Real Companhia Velha : na bijna 40 jaar een echte beleving.


Prijs 85 euro ter plaatse te betalen of over te schrijven .

AN EVENING THAT YOU WON’T FORGET PASSION FOR LIVE AND WINE


IL SEGRETO DEL VINO / PACHT 26

 Maandagavonden 25 november en 2 december

Na twee memorabele avonden in het najaar 2023 en twee even geslaagde avonden in het voorjaar 2024 zijn we met Il Segreto del Vino  kortelings opnieuw te gast bij chef Stefaan De Proft in Pacht 26 te Gijzegem.

Ik hoef u uiteraard de zeer verfijnde keuken van Pacht 26 niet meer voor te stellen want de reputatie van Pacht 26 wordt elke dag wat groter en het restaurant zit vaak al weken en maanden op voorhand volzet.

Speciaal voor diegenen die de verfijnde gerechten van Pacht 26 willen combineren met aangepaste (grote) wijnen hebben we de avonden van maandag 25 november en maandag 2 december voor ons gereserveerd.

De formule is éénvoudig:

--chef Stefaan De Proft serveert ons 7 fijne gerechten;

--ikzelf laat u genieten van champagne, witte wijnen en rode wijnen.(uit het topgamma).

Het wordt dit jaar een absoluut verrassingsmenu waarbij ook ik pas enkele dagen tevoren het exacte programma te weten kom.

Maar  ik kan u nu reeds  verzekeren dat de u aangeboden wijnen van exquise kwaliteit zullen zijn, waarbij de ene avond onder meer de wereldvermaarde Margaux; “ Chateau Palmer 2009 ” op tafel zal staan, en de andere avond onder meer de top-St Estèphe:  “ Cos D’Estournel 2005”.

Wie er in het verleden al bij was, weet dat dit hedonistische avonden zijn én …….dat ik niet krenterig ben.

De avonden vangen telkens aan om 19 uur.

Prijs: 125 euro/persoon, ter plaatse te betalen of over te schrijven op onze rekening BE 02 7512 1126 6040

Reserveren : telefonisch op 0478/38.32.94 of mailen naar geert@geertsuy.be